Gezond ontbijten met zelfgemaakte granola

 

Het ontbijt is dé belangrijkste maaltijd van de dag. Wie niet ontbijt, is sneller moe en heeft onvoldoende energie om zich te concentreren en alert te blijven. Met een heerlijke kom granola is het mogelijk om lekker én gezond te ontbijten!  
 

Ingrediënten (1 pot)

  • 100 g hazelnoten (geroosterd) 
  • 250 g notenmix (amandelen, walnoten, cashewnoten …) 
  • 50 g pompoenpitten 
  • 50 g zonnebloempitten 
  • 100 g havermout 
  • 4 eetlepels honing 
  • 3 eetlepels kokosolie 

Werkwijze

1. Hazelnoten roosteren (vooraf): 

  • Spreid de hazelnoten uit op bakpapier op een bakplaat. 
  • Rooster ze ongeveer 8-10 minuten op 175 graden in een voorverwarmde oven. De noten zijn klaar als het bruine velletje openbarst. 
  • Rol ze om de 4 minuten om, zo roosteren ze gelijkmatig. 
  • Verwijder de bruine velletjes. 

2. Granola: 

  • Hak de geroosterde hazelnoten en de notenmix fijn. 
  • Voeg de havermout, de pompoenpitten en de zonnebloempitten toe.  
  • Meng in een kom met de kokosolie en honing tot er geen droge stukjes meer zijn. 
  • Spreid het mengsel uit op bakpapier op een bakplaat. 
  • Bak ongeveer 15 minuten op 170 graden. Schep regelmatig om. 
  • Laat afkoelen. 

3. Serveertip

  • Serveer met Griekse yoghurt en/of fruit. 
  • Voeg eventueel gedroogde veenbessen, rozijnen of stukjes chocolade toe. 

Probeer jij het ook eens? Tag ons zeker op sociale media! 

Gepubliceerd op 3 oktober 2023