Voeding

Kok in 2 jaar i.s.m. Spermalie Brugge

ODB-registratienummers: ODB-Y00622-013, ODB-Y00622-001, ODB-Y00622-011, ODB-Y00622-006, ODB-Y00622-004, ODB-Y00622-012, ODB-Y00622-008, ODB-Y00622-009, ODB-Y00622-007, ODB-Y00622-005, ODB-Y00622-002 en ODB-Y00622-003 ...

Gasten ontvangen en gastronomisch verwennen. Elke dag opnieuw. Van je passie je beroep maken. Is dat jouw droom? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Na deze praktijkgerichte opleiding keuken ben je na 2 jaar klaar om de sprong naar de horeca te wagen. 

In deze boeiende en veelzijdige opleiding komen de laatste trends aan bod. We zetten jouw passie om in uitmunted vakmanschap. 

Heb je interesse in deze opleiding?

Voor deze opleiding kan je niet online inschrijven. Inschrijven is mogelijk na een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek krijg je praktische en inhoudelijke info over de opleiding. 

  • Je bent 16 jaar of je hebt voldaan aan het leerplichtonderwijs. 
  • Bij de start van de opleiding verwachten we geen voorkennis. Je belangrijkste drijfveren zijn motivatie en inzet.

In de lessen keukenpraktijk komt de basis van gastronomie aan bod. In het eerste cursusjaar dompelen we je onder in alle klassieke keukenbereidingen. Je zal vis fileren, vlees versnijden en portioneren, groenten versnijden en bereiden. Je werkt zo 9 modules af in het eerste cursusjaar en ontvangt ook gasten in ons restaurant. 

In het tweede cursusjaar zet je klassiekers om naar hedendaagse gastronomie. Je leert werken met verschillende groenten en kruiden, streekproducten en moderne technieken.

In de modules keukenbeheer en keukenorganisatie krijg je belangrijke achtergrondinformatie die onontbeerlijk is als je in de horeca aan de slag wil. Onderwerpen zoals veiligheid en hygiëne (HACCP), voorraadbeheer, wetgeving eigen aan het beroep, controle op voeding en dranken, kostprijsberekening en prijszetting komen aan bod. 

Deze opleiding start begin september en eindigt eind juni. 

De opleiding loopt gedurende twee schooljaren. Tijdens het eerste jaar kom je 2 dagen per week naar de les. Tijdens het tweede jaar kom je 1 dag per week naar de les. 

  • Je traject wordt bepaald tijdens een individueel gesprek.
  • De kostprijs berekenen wij op basis van jouw individueel traject en is afhankelijk van het aantal gevolgde modules en of je bijvoorbeeld recht hebt op (gedeeltelijke) vrijstelling van inschrijvingsgeld.
  • De kostprijs van het lesmateriaal is afhankelijk van de modules die je volgt.

Prijzen zijn onder voorbehoud van een decretale wijziging. Decretale wijzigingen primeren op het centrumreglement.

Je behaalt het certificaat en de beroepskwalificatie (VKS-niveau 4) Kok.

Alle lessen zijn in het Nederlands. Het is belangrijk dat je genoeg Nederlands kent, voor jouw veiligheid en die van anderen. Zo heb je ook meer kans om te slagen.

Twijfelen we of je niveau Nederlands goed genoeg is? Dan doe je eerst een test. Zo weten we of je met de opleiding kan beginnen. Je trajectbegeleider helpt jou verder tijdens het infogesprek. 


In cvo MIRAS helpen we jou graag tijdens je traject. We versterken jou met competenties die je nodig hebt voor je verdere opleiding, werk en leven. Dat doen we via: 

  • Geletterdheid: taal, leren leren, ICT, kritisch denken … 
  • Leer-, traject- en zorgbegeleiding: trajectbegeleider, OLBC (Open Leer- en BegeleidingsCentrum) … 

Meer info vind je op onze cursistenwebsite.  

Heb je interesse in deze opleiding? Contacteer Geoffrey De Budt voor meer info: geoffrey.debudt@miras.be

cvo MIRAS - campus Spermalie I Snaggaardstraat 13 – 8000 Brugge – tel. 050 89 55 40

Heb je vragen?

Meer info

Ik help je graag verder! 

Neem contact op

Horeca Forma

Horeca Forma betaalt 100% van het inschrijvingsgeld terug aan cursisten die in de horeca werken en slagen voor een module of volledige opleiding bij MIRAS binnen het studiegebied ‘horeca’ of ‘drankenkennis’.

Inschrijven

Prijzen zijn onder voorbehoud van een decretale wijziging. Decretale wijzigingen primeren op het centrumreglement.
De lesmomenten zijn afhankelijk van je traject
De prijs wordt bepaald volgens je traject