Voeding

Hulpkok Brugge (duaal leren)

ODB-registratienummers: ODB-Y00624-003, ODB-Y00624-001, ODB-Y00624-006, ODB-Y00624-008, ODB-Y00624-005, ODB-Y00624-007, ODB-Y00624-004, ODB-Y00624-009 en ODB-Y00624-002 ...
  • Wil jij de rechterhand van de chef worden?
  • Wil je heerlijke gerechten en desserts leren maken onder de begeleiding van een professionele kok?
  • Wil je de chef ondersteunen door zelf te zorgen voor de mise-en-place, het bereiden van gerechten en het dresseren?

Dan is deze opleiding in Brugge iets voor jou! Via duaal leren krijg je de kans om je vaardigheden zowel op de werkvloer als in ons centrum te behalen.

Heb je interesse in deze opleiding?

Voor deze opleiding kan je niet online inschrijven. Inschrijven is mogelijk na een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek krijg je praktische en inhoudelijke info over de opleiding. 

In deze opleiding leer je:

  • de basistechnieken van de Franse klassieke keuken
  • technieken om vlees, vis, gevogelte en nagerechten op een correcte manier te bereiden
  • basiskennis van snijtechnieken, vaktermen en producten
  • zelfstandig werken in een team
  • de service in goede banen leiden en organiseren
  • HACCP-wetgeving 

Deze opleiding start steeds in september en loopt tot eind maart. 

De opleiding loopt tot 31 maart 2025.

  • Ben je werkloos? Je komt misschien in aanmerking voor een VDAB-traject. 
  • Tijdens de opleiding krijg je een opleidingsvergoeding. Ben je werkloos? Dan komt deze vergoeding bovenop je werkloosheidsuitkering. 
  • Meer info over de kostprijs? Contacteer geoffrey.debudt@miras.be. 

Deze opleiding bieden wij aan in samenwerking met Hotelschool Spermalie.

  • Je volgt les in cvo MIRAS - Nieuwstraat 5 - Brugge. Dit telkens op maandag en dinsdag. 
  • Daarnaast werk je van woensdag t.e.m. vrijdag in een Brugse horecazaak. 

Deze opleiding bieden wij aan via duaal leren. 

Zo leer je heel wat zaken op de werkvloer (3 dagen). Daarnaast kom je 2 dagen per week naar school.

Je behaalt het certificaat en de beroepskwalificatie (VKS-niveau 4)  Hulpkok, erkend door het Departement Onderwijs en Vorming. 

Alle lessen zijn in het Nederlands. Het is belangrijk dat je genoeg Nederlands kent, voor jouw veiligheid en die van anderen. Zo heb je ook meer kans om te slagen.

Twijfelen we of je niveau Nederlands goed genoeg is? Dan doe je eerst een test. Zo weten we of je met de opleiding kan beginnen. Je trajectbegeleider helpt jou verder tijdens het infogesprek. 


In cvo MIRAS helpen we jou graag tijdens je traject. We versterken jou met competenties die je nodig hebt voor je verdere opleiding, werk en leven. Dat doen we via: 

  • Geletterdheid: taal, leren leren, ICT, kritisch denken … 
  • Leer-, traject- en zorgbegeleiding: trajectbegeleider, OLBC (Open Leer- en BegeleidingsCentrum) … 

Meer info vind je op onze cursistenwebsite.  

Na het volgen van deze opleiding kan je 100% zeker aan de slag in het keukenteam van een horecazaak. 

Inschrijven

Prijzen zijn onder voorbehoud van een decretale wijziging. Decretale wijzigingen primeren op het centrumreglement.
Hulpkok Brugge (duaal leren)

9 september 2025 - 13 maart 2026

De lesmomenten zijn afhankelijk van je traject
De prijs wordt bepaald volgens je traject