Gasten ontvangen en gastronomisch verwennen. Elke dag opnieuw. Van je passie je beroep maken. Is dat jouw droom? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Na deze eenjarige praktijkgerichte opleiding keuken ben je klaar om de sprong naar de horeca te wagen.
In deze boeiende en veelzijdige opleiding komen de laatste trends aan bod. We zetten jouw passie om in uitmuntend vakmanschap.
Voor deze opleiding kan je niet online inschrijven. Inschrijven is mogelijk na een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek krijg je praktische en inhoudelijke info over de opleiding.
In de lessenreeks keukenpraktijk leer je eerst de essentiële basis: vis, vlees en groenten vakkundig bereiden en dresseren. Na deze lessenreeks behaal je het certificaat Keukenmedewerker.
Dan start je met de modules hulpkok. Je ontdekt geavanceerde technieken voor het bereiden van vis, vlees, gevogelte en wild. Ook groenten, kruiden en klassieke bereidingen passeren de revue.
In het laatste luik kok til je klassieke gerechten naar het niveau van hedendaagse topgastronomie. Dit luik organiseren we deels in ons centrum en deels op de werkvloer van een uitstekende horecazaak.
Uiteraard is een goed gerecht niets zonder een bijpassende wijn, cocktail of mocktail. In de sessies restaurant leer je hoe je gasten ontvangt, wat de regels van bediening zijn en ontdek je de wereld van cocktails en aangepaste dranken. Alles wat je nodig hebt om jouw gastronomische gerechten stijlvol te serveren.
Tot slot, in de modules keukenbeheer en keukenorganisatie verwerf je noodzakelijke achtergrondinformatie die je moet kennen als je in de horeca aan de slag wilt. Onderwerpen zoals veiligheid en hygiëne (HACCP), voorraadbeheer, wetgeving eigen aan het beroep, controle op voeding en dranken, kostprijsberekening en prijszetting komen aan bod.
De opleiding duurt één schooljaar, van begin september tot eind juni.
Je bent gemiddeld 6 à 7 lesmomenten per week aanwezig op de campus.
Prijzen zijn onder voorbehoud van een decretale wijziging. Decretale wijzigingen primeren op het centrumreglement.
Bekijk de richtlijnen voor de aankoop van materialen en kledij binnen onze horecaopleidingen.
Je behaalt het certificaat en de beroepskwalificatie (VKS-niveau 4) Kok.
Alle lessen zijn in het Nederlands. Het is belangrijk dat je genoeg Nederlands kent, voor jouw veiligheid en die van anderen. Zo heb je ook meer kans om te slagen.
Twijfelen we of je niveau Nederlands goed genoeg is? Dan doe je eerst een test. Zo weten we of je met de opleiding kan beginnen. Je trajectbegeleider helpt jou verder tijdens het infogesprek.
In cvo MIRAS helpen we jou graag tijdens je traject. We versterken jou met competenties die je nodig hebt voor je verdere opleiding, werk en leven. Dat doen we via:
Heb je interesse in deze opleiding? Contacteer Geoffrey De Budt voor meer info: geoffrey.debudt@miras.be
cvo MIRAS - campus Spermalie I Snaggaardstraat 13 – 8000 Brugge – tel. 050 89 55 40
Deze opleiding is erkend door VDAB. Hieraan zijn enkele (financiële) voordelen verbonden.
Horeca Forma betaalt 100% van het inschrijvingsgeld terug aan cursisten die in de horeca werken en slagen voor een module of volledige opleiding bij MIRAS binnen het studiegebied ‘horeca’ of ‘drankenkennis’.
9 september 2025 - 23 juni 2026