Voeding

Kok en kelner (hotelbedrijf) i.s.m. Hotelschool Ter Duinen

ODB-registratienummer: ODB-Y00273-022

In deze gastronomische opleiding leer je de kneepjes van het vak door dagelijks een restaurant te runnen. En dat voor betalende klanten! Ben je 18 jaar of ouder? Droom je van een boeiende en succesvolle job in de hotel- en restaurantsector? Wou je altijd al een opleiding in de gerenommeerde Hotelschool Ter Duinen volgen, maar koos je voor een andere richting in het secundair onderwijs? Dan is deze éénjarige opleiding Kok & Kelner zeker jouw ding!

Ben je werkzoekende en voldoe je aan de VDAB-voorwaarden? Dan kan je deze opleiding volgen met (financiële) ondersteuning van VDAB.

  • De minimumleeftijd van 18 jaar bereikt hebben of het middelbaar onderwijs afgerond hebben.
  • Geslaagd zijn in minstens het tweede jaar van de tweede graad beroepssecundair onderwijs.

Leer je eigen restaurant in 1 jaar runnen! 

Bij ons kan je in een jaar tijd je volledige certificaat hotelbedrijf behalen in samenwerking met de internationaal befaamde Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Na de opleiding kan je aan het werk in toprestaurants in België en in de rest van de wereld, zowel in de keuken als in de service.

Je werkt in de praktijkinfrastructuur van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde waar je dagelijks gasten verwelkomt in restaurants “TEE”, “de Mijn” en “Escoffier”, zodat je kan oefenen in een zeer realistische situatie. Daarnaast kan je ook geregeld aan het werk in échte situaties tijdens werkplekleren of andere extra muros activiteiten.

Je leert:

Keuken: 

  • basisbereidingen in de keuken
  • verantwoord werken in de keuken, rekening houdend met de vereisten van HACCP
  • basishandelingen bij het bereiden van warme gerechten
  • basishandelingen bij het bereiden van koude gerechten
  • dagschotels bereiden met vlees en gevogelte
  • dagschotels bereiden met vis
  • nagerechten bereiden
  • menu’s bereiden met vis, schaal- en schelpdieren
  • menu’s bereiden met diverse vleessoorten
  • menu’s bereiden met streekproducten
  • zelfstandig in de service van een restaurant werken
  • een wijnkaart samenstellen

Zaal: 

  • een zaal klaarzetten om gasten te ontvangen
  • gasten ontvangen en bedienen
  • zaalbereidingen uitvoeren
  • cocktails en andere dranken kennen én serveren
  • degusteren en serveren van wijnen 

Beheer & organisatie: 

  • planning opmaken
  • commercieel werken
  • kostprijs berekenen
  • voorraad beheren
  • veiligheid en hygiëne bewaken inclusief een HACCP analyse en een onderhoudsplan maken
  • specifieke beroepsreglementering kennen

  • Les gedurende 36 weken (= 1 schooljaar). Je volgt gemiddeld 37 uren per week les.
  • Instappen is mogelijk in september & januari! 

De betaling wordt gespreid over 2 betalingsmomenten. Download de brochure voor meer informatie over de betaling van deze opleiding. 

Je behaalt een certificaat Hotelbedrijf.

Heb je al een diploma secundair onderwijs of slaag je voor de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, dan behaal je het diploma Hotelbedrijf (secundair niveau).

Heb je interesse in deze opleiding?

Contacteer Sven Seifert: sven.seifert@miras.be


Hotelschool Ter Duinen - Houtsaegerlaan 40 - 8670 Koksijde - tel. 058 51 11 98

Contacteer Sven Seifert voor meer info: sven.seifert@miras.be

Heb je vragen?

Meer info

Ik help je graag verder! 

Neem contact op

VDAB

Deze opleiding is erkend door VDAB. Hieraan zijn enkele (financiële) voordelen verbonden.

Inschrijven

Opgelet!

Deze opleiding richten we momenteel niet in. Gebruik onze handige zoekfunctie om een vergelijkbare cursus te vinden.

Vind je een bepaalde cursus niet? Contacteer ons