Aardbeienmousse

 

Voor 4 personen

 

  • 500 gr aardbeien
  • 100 gr slagroom
  • 100 gr roomkaas
  • 2 tl agar agar

Bereiding

 

  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Weeg 200 gram aardbeien af en pureer deze in een hoge beker zo fijn mogelijk.
  • Doe dit gepureerde mengsel in een pannetje.
  • Doe nu opnieuw 200 gram aardbeien in de beker en pureer deze grof, er mogen nog best wat stukjes aardbeien overblijven.
  • Klop de slagroom stijf en klop als laatste de roomkaas even mee.

 

 

 

  • Verwarm de gepureerde aardbeien in het pannetje.
  • Doe als het kookt schepje voor schepje de agar agar erbij.
  • Roer tot het goed is opgelost en laat het nog een minuutje zachtjes koken terwijl je blijft roeren.
  • Giet het nu terug bij de andere gepureerde aardbeien en roer het goed door elkaar.
  • Voeg al roerend het aardbeienmengsel toe aan de geklopte slagroom en roomkaas.

Serveertip: 

  • Verdeel het mengsel over 4 glazen en laat de mousse opstijven in de koelkast.
  • Snijd de aardbeien die je nog niet hebt gebruikt in kwartjes en leg ze bovenop de mousse. 

Gepubliceerd op 8 mei 2024