Voor 4 personen
- 500 gr aardbeien
- 100 gr slagroom
- 100 gr roomkaas
- 2 tl agar agar
Bereiding
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
- Weeg 200 gram aardbeien af en pureer deze in een hoge beker zo fijn mogelijk.
- Doe dit gepureerde mengsel in een pannetje.
- Doe nu opnieuw 200 gram aardbeien in de beker en pureer deze grof, er mogen nog best wat stukjes aardbeien overblijven.
- Klop de slagroom stijf en klop als laatste de roomkaas even mee.
- Verwarm de gepureerde aardbeien in het pannetje.
- Doe als het kookt schepje voor schepje de agar agar erbij.
- Roer tot het goed is opgelost en laat het nog een minuutje zachtjes koken terwijl je blijft roeren.
- Giet het nu terug bij de andere gepureerde aardbeien en roer het goed door elkaar.
- Voeg al roerend het aardbeienmengsel toe aan de geklopte slagroom en roomkaas.
Serveertip:
- Verdeel het mengsel over 4 glazen en laat de mousse opstijven in de koelkast.
- Snijd de aardbeien die je nog niet hebt gebruikt in kwartjes en leg ze bovenop de mousse.