Samen met je kinderen de keuken induiken tijdens de feestdagen? Met deze kip- en maïsspiesjes Gado Gado* geef je een originele twist aan het traditionele kinderbuffet.
Vergeet de balletjes in tomatensaus en verras iedereen met dit eenvoudige, exotische gerecht dat jullie samen kunnen bereiden.
Van het rijgen van de spiesjes tot het mengen van de saus, het is echt kinderspel. En lekker bovendien!
1. Saus
-
4 el pindakaas
-
1 kl sambal oelek
-
1 kl bruine suiker
-
1 dl ketjap manis
-
2 dl kokosmelksap van een halve limoen
Bereiding saus
- Meng alles samen en laat 5 minuten zachtjes koken.
-
Je kan de saus aanpassen naar je eigen smaak (pikanter = meer sambal / zoeter = meer suiker / frisser = meer limoensap)
2. Kipspiesjes
-
reepjes kip
-
limoensap
-
kippenkruiden
-
bamboestokjes
-
boter
Bereiding kipspiesjes
- Snij de kip in fijne reepjes.
- Marineer de kip in limoensap en kruid ze met de kippenkruiden.
- Steek de kipreepjes op het bamboestokje.
- Bak de kip in hete boter net voor het opdienen.
3. Maïsspiesjes
-
babymaïs
-
bamboestokjes
-
gerookt paprikapoeder
-
boter
Bereiding maïsspiesjes
-
Steek de babymaïs op de bamboestokjes.
-
Bak deze maïs in hete boter en kruid met gerookt paprikapoeder (of cayenne) en peper en zout.
4. Crumble
-
Bicky-uitjes
-
gezouten pindanootjes
-
rasp van limoen
Bereiding crumble
-
Hak de pindanoten tot een grof poeder.
-
Rasp de limoen zodat je al het groen er af hebt.
- Meng de limoenrasp met de Bicky-uitjes en de gehakte pindanoten.
5. Afwerking
-
kroepoek
Bereiding
-
Als de beide spiesjes gebakken zijn, haal je ze door de warme saus en bestrooi je deze met de crumble.
-
Schik de spiesjes op wat kroepoek (minder plakboel voor de vingers én lekker).
-
Serveer direct lekker warm.