Recept rabarber-appel-crumble

 

 

Het seizoen van rabarber loopt van eind maart tot en met juli, met mei als topmaand. Dat is niet zo lang, dus tijdens het rabarberseizoen kun je maar beter volop genieten van deze lekkernij.

 

 

 

 

 

Ingrediënten

 

  • 400 gr appel
  • 400 gr rabarber
  • ½ citroen
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gr amandelpoeder
  • 100 gr rietsuiker
  • 100 gr bloem
  • 50 gr havermout
  • 50 gr amandelschilfers
  • snuifje kaneel
  • 125 gr zachte boter

Bereiding

 

  • Spoel de rabarber en snijd in kleine stukjes.
  • Schil de appel en snijd in kleine stukjes.
  • Rasp de citroen.
  • Pers de citroen uit.
  • Meng de rasp en het sap van de citroen samen met de honing.
  • Meng de citroen-honing samen met de rabarber en de appels.
  • Verdeel het fruit over de vuurvaste schaal.
  • Meng alle droge stoffen (amandelpoeder, suiker, bloem, havermout, amandelschilfers).
  • Voeg de kaneel toe naar smaak.
  • Voeg de zachte boter toe. Wrijf alles tussen je handen tot je een kruimelig deeg hebt.
  • Verdeel over de schaal.
  • Bak af in de oven op 180 graden gedurende 30 minuten.
  • Serveer koud of lauw, al dan niet met een bolletje ijs.

 

Zin in meer heerlijke recepten? Schrijf je in voor onze culinaire opleidingen.

 

Ja, toon me die heerlijke opleidingen

 

Gepubliceerd op 8 mei 2025