Zomers hapje op de barbecue? Dit wordt je favoriet

Altijd maar worst en biefstuk op de grill? Tijd voor iets origineler!
 
Deze gegrilde pieterman met zuiderse antiboise is een heerlijk fris barbecuegerecht dat je gasten zal verrassen.
 
Goed koken start met de juiste kennis. Wil je jouw kookkunsten naar een hoger niveau tillen? Bekijk dan zeker ons culinair opleidingsaanbod

 

 

Recept voor 6 personen: 

 

Voor de vis

 

  • 6 filets van pieterman (graatvrij)
  • 1 dl olijfolie
  • 120 g zeezout
  • 3 teentjes look (fijngehakt)
  • Verse tijm en rozemarijn
  • 2 pilliepepers (fijngehakt)
  • 1 koffielepel harissa

Zo maak je het

 

  • Meng het zout met de look, kruiden, pepers en harissa.
  • Wrijf de filets in met dit mengsel.
  • Wentel ze kort in olijfolie.
  • Grill de vis op de velkant tot hij mooi gaar is.

 

 

Voor de antiboise (saus)

 

  • 6 tomaten (in blokjes)
  • 2 sjalotten (fijngehakt)
  • 2 teentjes look (geperst)
  • 1 koffielepel tijm
  • 1 koffielepel rozemarijn
  • 1 dl olijfolie
  • 1 koffielepel chilivlokken
  • 2 el kappertjes (gehakt)
  • 2 el zwarte olijven (gehakt)
  • Scheutje balsamicoazijn
  • Peper en zout

Zo maak je het

 

  • Verhit olijfolie in een (gietijzeren) pan.
  • Stoof de sjalot, look, kappertjes en olijven tot de sjalot glazig is.
  • Voeg de tomaten toe en bak 2 minuten mee.
  • Meng er van het vuur af de balsamico door.
  • Kruid met peper en zout.

 

Serveer de vis met de lauwe antiboise en een frisse salade.

 

Smakelijk!

Gepubliceerd op 13 juni 2025