Informatica

ICT-supportmedewerker (Besturingssystemen & netwerken) (diploma)

ODB-registratienummers: ODB-Y00456-011, ODB-Y00456-008, ODB-Y00456-001, ODB-Y00456-009, ODB-Y00456-006, ODB-Y00456-003, ODB-Y00456-005, ODB-Y00456-002 en ODB-Y00456-010 ...

Ben jij gefascineerd door de wereld van hardware, besturingssystemen en netwerken? Droom je ervan om netwerken op te zetten, te onderhouden en te beveiligen? Wil je alles leren over werkstations, netwerkapparatuur en bekabeling? Dan is onze opleiding ICT-supportmedewerker (Besturingssystemen & Netwerken) absoluut iets voor jou!

Stap in de boeiende wereld van ICT-ondersteuning en word een waardevolle schakel in organisaties, bedrijven of scholen. Leer niet alleen hoe je hardware en besturingssystemen kunt beheren, maar ook hoe je netwerken en netwerkapparatuur efficiënt kunt opzetten en beveiligen. Met deze opleiding krijg je de kans om je passie voor technologie om te zetten in een veelgevraagde vaardigheid op de arbeidsmarkt, waarbij ICT-supportmedewerkers in besturingssystemen en netwerken tot knelpuntberoepen behoren.

Combineer de opleiding ICT besturingssystemen en netwerken met Aanvullende Algemene Vorming en behaal je diploma secundair onderwijs.

Zet jouw passie voor technologie om in een carrière als ICT-supportexpert!

Heb je interesse in deze opleiding?

Voor deze opleiding kan je niet online inschrijven. Inschrijven is enkel mogelijk na een persoonlijk (online) gesprek. Tijdens dit gesprek krijg je praktische en inhoudelijke info over de opleiding.

De opleiding ICT-supportmedewerker (Besturingssystemen & netwerken) is er voor iedereen die zijn of haar technische ICT-vaardigheden wil uitbreiden. Na deze opleiding heb je een goede technische kennis over pc’s, het beveiligen van pc’s en de netwerkapparaten, het opzetten van computernetwerken en het instellen van de verschillende netwerkapparaten.

In deze opleiding leer je: 

  • zelfstandig besturings- en andere software installeren
  • de functie van alle hardware in de computer
  • soft- en hardwareproblemen oplossen
  • opzetten, onderhouden en beveiligen van draadloze en bedrade netwerken.
  • het configureren en installeren van routers, switchen en andere netwerkapparaten
  • netwerkproblemen oplossen

Structuurschema van deze opleiding

Deze opleiding is heel praktijkgericht en leidt op tot een knelpuntberoep

Deze opleiding ICT-supportmedewerker die doorgaat in Ieper is erkend door VDAB. Je kan de opleiding gratis volgen als je ingeschreven bent als werkzoekende en als ze past in je traject naar werk. Informeer je hiervoor bij VDAB.

  • Standaard: 1 jaar
  • Sneller of trager: Heb je voorkennis of ervaring? Dan kan je een verkort traject op maat volgen. We plannen samen een traject dat helemaal past bij jouw tijdschema, voorkennis en ervaring. Je persoonlijk traject duurt dus niet langer dan nodig. Je kan het traject ook over een langere periode spreiden. Contacteer ons om je persoonlijk traject te bespreken.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan kan je de opleiding combineren met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming. Je neemt er dan enkele vakken bij en je kan je diploma binnen dezelfde tijdspanne behalen. 

Wij organiseren trajecten op maat. Afhankelijk van je eigen ruimte en tijd neem je veel of minder modules (vakken) op. 

De prijs is steeds samengesteld uit 2 onderdelen: het inschrijvingsgeld en het cursusgeld. Sommige cursisten hebben recht op volledige of gedeeltelijke vrijstelling van inschrijvingsgeld. Het wettelijk inschrijvingsgeld is begrensd tot een plafond van 300 euro per semester per opleiding.

Bekijk alle info over premies en kortingen.

Tijdens een individueel gesprek bepalen we jouw traject. De kostprijs berekenen wij op basis van je persoonlijk traject.

Bekijk de kostprijs van de volledige opleiding.

De opleiding ICT-supportmedewerker in Ieper is erkend door VDAB en gratis als je ingeschreven bent als werkzoekende. Informeer je hiervoor bij de VDAB.

  • Brugge: cvo MIRAS - Nieuwstraat 5 - 8000 Brugge 
  • Ieper: cvo MIRAS - Stationsstraat 25 - 8900 Ieper 

Ieper


Deze opleiding kan je volledig volgen in contactonderwijs (voor-of namiddag). Je volgt maximaal anderhalve dag per week les.

Modeltraject Besturingssystemen en netwerken Ieper
 
Brugge

Onze opleiding in Brugge bestaat uit praktijkonderwijs in het labo én leren op de werkplek.

  • De eerste 7 weken labo gaan door op maandag- en woensdagavond.
  • Vanaf week 8 enkel op woensdagavond en start het werkplekleren.

Het leren op de werkplek wordt individueel georganiseerd, op maat van jou en de werkgever. Je kan hiervoor twee halve dagen tijd maken tijdens de week. Werk je fulltime, ga dan zeker na of je beroep kan doen op een van volgende verlofstelsels of premies. Zodat je vrije dagen kan opnemen op je werk om werkplekleren te volgen. Je kan premies krijgen, wat jou misschien de mogelijkheid heeft tijdelijk minder te werken in je huidige job. (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet, Vlaams zorgkrediet met motief opleiding, Opleidingscheques voor werknemers).

Modeltraject Besturingssystemen en netwerken Brugge

Een vrijstelling betekent dat er één of meerdere module(s) wegvallen. Je kan vrijstellingen voor bepaalde modules aanvragen op basis van:

  • Rapporten die maximum 4 jaar oud zijn
  • Attesten en getuigschriften van een andere of gelijkaardige opleiding
  • Ervaring
  • Vrijstellingsproeven

Een vrijstelling kan je voor de start van de opleiding aanvragen. Meer informatie krijg je tijdens een infomoment, individueel gesprek of vind je terug op de pagina centrumreglement.

Heb je al modules gevolgd in de vroegere opleiding Computeroperator? Dan kan je vrijstellingen bekomen voor deze opleiding. We helpen je graag bij het bepalen van een traject op maat. 

De opleiding kan je zeker combineren met een job. We plannen samen een traject dat helemaal past bij jouw tijdschema, voorkennis en ervaring. We werken op jouw maat.

Werk

ICT-specialist is al jaren een knelpuntberoep. De bedrijfswereld, de overheid en het onderwijs zijn continu op zoek naar goed opgeleide informatici en ICT-supportmedewerkers. Ze hebben bekwame werknemers nodig die besturingssystemen, servers en netwerken kunnen installeren en onderhouden. De kans is heel groot dat je onmiddellijk werk vindt. 

Verder studeren

Je bent ook goed voorbereid om een opleiding te starten op graduaatsniveau. 

Of je een certificaat of diploma behaalt, hangt af van het traject dat jij kiest.

  • Ben je op zoek naar een nieuwe input voor je job? Of wil je veranderen van carrière? Volg dan de modules ICT besturingssystemen en netwerken. Als je slaagt voor alle modules, ontvang je een certificaat.
  • Combineer je de opleiding ICT besturingssystemen en netwerken met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming? Dan behaal je meteen ook een diploma secundair onderwijs.
  • ICT-supportmedewerker is een knelpuntberoep. Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt!
  • Behaal je certificaat in één jaar
  • Praktische opleiding met veel oefenmogelijkheden
  • Erkende opleiding door VDAB (Ieper)
  • Leer direct op de werkplek (Brugge)
  • Goede voorbereiding op hoger onderwijs
  • Combineer de opleiding met AAV en behaal je diploma secundair onderwijs

Voor deze opleiding kan je niet online inschrijven. Inschrijven is alleen mogelijk na een infomoment of na een persoonlijk gesprek met een trajectbegeleider.

Meer info?
Mail traject.ICT@miras.be 

Of bel de trajectbegeleider die het dichtst bij jou in de buurt woont.

Onze trajectbegeleiders stellen een traject op maat samen op basis van jouw noden. We zijn er ook voor jou als het wat moeilijker gaat.

Inschrijven

Opgelet!

Deze opleiding richten we momenteel niet in. Gebruik onze handige zoekfunctie om een vergelijkbare cursus te vinden.

Vind je een bepaalde cursus niet? Contacteer ons