Verfijnde menu's

Officiële benaming: Koken - Gastvrij koken

Deze opleiding is voor echte foodies. De focus ligt op verfijnde menu's waarbij gespeeld wordt met smaken, kleuren en geuren. Na deze opleiding zal je jouw gasten een gastronomische keuken kunnen voorschotelen. Je leert creatieve en orginele menu’s bereiden.  

Een voorsmaakje: 

  • Eendenborst met rozemarijn
  • Everzwijnnootjes met gedroogde ham
  • Kwartels met porto 
  • Garnalenbisque 
  • Gebakken zeetong met blanke botersaus 
  • Soesjes met kokos-chocolademousse

Iedere les bereid je per twee een menu bestaande uit soep of voorgerecht, hoofd- en nagerecht. Je staat aan een eigen keukenblok met alle voorzieningen. Via demonstraties leer je nieuwe technieken en presentatiemanieren. Op het einde van de les ga je samen met je medecursisten aan tafel om te proeven van al het lekkers. Twee glaasjes wijn per les zijn inbegrepen. Restjes mag je meenemen naar huis.  

In deze opleiding is de kostprijs van de grondstoffen inbegrepen. Deze opleiding gaat om de twee weken door en loopt over een volledig schooljaar. 

Je bent geslaagd voor de opleiding Koken voor starters of je legt een online instapproef af (meer info na inschrijving).

De eerste les breng je volgende materialen mee: 

  • Minstens twee keukenhanddoeken en een schoteldoek 
  • Een aardappelmesje 
  • Een schort 
  • Bewaardoosjes voor de restjes

€ 500

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 320
    (Onder voorbehoud van een decretale wijziging. Decretale wijzigingen primeren op het centrumreglement.)
  • Opleidingsbenodigdheden: € 180 (Inclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)

Aantal lestijden: 80 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting?

Inschrijven

Prijzen zijn onder voorbehoud van een decretale wijziging. Decretale wijzigingen primeren op het centrumreglement.
Verfijnde menu's

10 september 2025 - 6 mei 2026

  • Woensdagavond
€ 500
incl. kosten