Voeding

Gastronomisch koken

Officiële benaming: Koken - Gastvrij koken

In deze opleiding leer je je gasten culinair verwennen door middel van nieuwe technieken, ongekende producten en speciale bereidingen. Je bouwt verder op de basis keuken en je leert je gerechten fijner presenteren. Nieuwe smaken en nieuwe technieken komen aan bod in deze gastronomische opleiding. De gerechten die je zal klaarmaken, kan je zeker klasseren onder ‘koken met een sterretje’. We raden je aan om eerst de opleiding ‘Koken voor iedere dag' te volgen. 

In deze opleiding staan gastronomische menu's centraal.  Iedere les wordt feestelijk ingevuld door een waaier aan hapjes, voorgerechten, soepjes, hoofdgerechten en desserts. Je gaat zelf aan de slag om één of meerdere gerechten van het menu te bereiden.  

Je leert nieuwe technieken en presentatiemanieren. De leerkracht zorgt voor de nodige begeleiding en nuttige tips. Op het einde van de les ga je samen met je medecursisten aan tafel om te proeven van al het lekkers. 

Een voorsmaakje – editie najaar (cursus vanaf september) 

  • Carpaccio van tomaten met langoustines en curry 
  • Frivole salade met tong- en zalmrollade 
  • Trio van Sint-Jacobsnoot, Yellowfin tonijn en ganzenlever met avocado 
  • Wildconsommé met kruidenflensjes 
  • Thaise pompoensoep met gamba en koriander 
  • Zeebaars op vel, Zeeuwse mosseltjes met zijn jus en rode curry 
  • Krokant lamsribstuk met rozemarijnjus en een taartje met zuiderse groenten  
  • Hertenkalffilet met een zalf van aardpeer en salie 
  • Tiramisu van verse vijgen en speculaas 
  • Ganache van chocolade met een crème van peren 

Een voorsmaakje – editie voorjaar (cursus vanaf januari)  

  • Slaatje van grijze garnalen en avocado met een sorbet van Omer 
  • Carpaccio met groene asperges, Breydelham en erwtenmousse  
  • Tong en asperges met langoustines en roze pompelmoesboter  
  • Gebakken hondshaai met Ganda en Duvelmousseline 
  • Soepje van venkel en Ricard 
  • Asperges met handgepelde garnalen, kabeljauwhaasje en lente-stoemp  
  • Filet van melkkalf met Verjus, spinazieflan en aardappelblinis  
  • Eend geparfumeerd met Port en preiwafeltjes 
  • Thee van rode vruchten, sinaassorbet met basilicum 
  • Rabarberparfait met aardbei en mascarponemousse 
De kostprijs is exclusief ingrediënten. Wij rekenen alleen de foodcost aan. Dit komt neer op gemiddeld € 12 tot € 16 per les.

Tijdens de eerste les leg je een instapproef af of je bent geslaagd voor de opleiding ‘Koken voor beginners’. 

De eerste les breng je volgende materialen mee: 

  • Minstens 2 keukenhanddoeken en een schoteldoek 
  • Een aardappelmesje 
  • Een schort
  • Bewaardoosjes voor de restjes 

€ 135

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 120
  • Opleidingsbenodigdheden: € 15 (Exclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)

Aantal lestijden: 80 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting?

Inschrijven

Opgelet!

Deze opleiding richten we momenteel niet in. Gebruik onze handige zoekfunctie om een vergelijkbare cursus te vinden.

Vind je een bepaalde cursus niet? Contacteer ons