Voeding

Koken voor beginners

Officiële benaming: Koken - Basis koken

In deze opleiding zet je je allereerste stappen in de culinaire wereld. Je ontdekt gaartijden, bak-, snij- en bereidingswijzen. Aan de hand van de traditionele keuken leer je met de nodige tips en tricks heel wat bij. En dit in een ontspannen sfeer!  

Je werkt een menu uit per les: soep/voorgerecht, hoofd- en nagerecht. Via demonstratie leer je nieuwe technieken en presentatiemanieren.  

Een voorsmaakje:  

  • Kruidige champignonsoep 
  • Parmentiersoep 
  • Gemengde sla  
  • Gevulde aardappel met garnalen 
  • Gratin van mosselen, scampi’s en garnalen  
  • Pizza Hawaï 
  • Taartje van zalm met appel in de Calvados 
  • Vol-au-vent met Parijse aardappelnootjes 
  • Biefstuk met dragon-sinaasappelsaus  
  • Soesjes met banketbakkersroom 
  • Flensje mikado met vers ijs 
  • Bladerdeeggebakje met bosvruchten en calvadosroom  
  • Witte en bruine chocolademousse 
  • Frangipanetaart 

Op het einde van de les ga je samen aan tafel om te proeven van al het lekkers. Restjes mag je uiteraard meenemen naar huis.  

De kostprijs is exclusief ingrediënten. Wij rekenen alleen de foodcost aan. Dit komt neer op gemiddeld € 8 per les.

Geen voorkennis vereist. 

De eerste les breng je volgende materialen mee: 

  • Minstens 2 keukenhanddoeken en een schoteldoek 
  • Een aardappelmesje 
  • Een schort
  • Bewaardoosjes voor de restjes 

€ 135

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 120
  • Opleidingsbenodigdheden: € 15 (Exclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)

Aantal lestijden: 80 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting?

Inschrijven

Opgelet!

Deze opleiding richten we momenteel niet in. Gebruik onze handige zoekfunctie om een vergelijkbare cursus te vinden.

Vind je een bepaalde cursus niet? Contacteer ons