Voeding

Belgische keuken

Officiële benaming: Koken - Lekker voor alledag

Ontdek de heerlijke smaken van de Belgische keuken. In deze cursus ga je zelf aan de slag om één of meerdere elementen van een menu te bereiden. Je leert nieuwe technieken en presentatiemanieren. Op het einde van de les schuif je gezellig samen met je medecursisten aan tafel om te genieten van al dat lekkers. Van overheerlijke asperges tot verrukkelijke rijstpap, je leert het allemaal in deze kookcursus.

Een voorsmaakje:  

  • Tomaat-garnaal op 2 wijzen
  • Vissoep uit onze Noordzee
  • Variatie aan kroketjes
  • Asperges op verschillende wijzen
  • Gentse waterzooi met een twist
  • Hippe balletjes in tomatensaus
  • Snelle vol-au-vent
  • Mosselen klaargemaakt met bier
  • Witloofrolletjes net iets anders
  • Stoofvlees van varkenswangetjes in jagerssaus
  • Topduo Ham en kaas
  • Hachis parmentir met spruitjes
  • Luikse gehaktballetjes met ‘sauce lapin’
  • Flan brésilienne anno 2022
  • Bruinbierfruitcake
  • Hemelse rijstpap
In deze opleiding is de kostprijs van de grondstoffen inbegrepen. Deze opleiding gaat om de twee weken door en loopt over een volledig schooljaar. 

Tijdens de eerste les leg je een instapproef af of je bent geslaagd voor de opleiding ‘Koken voor starters’.  

De eerste les breng je volgende materialen mee: 

  • Minstens 2 keukenhanddoeken en een schoteldoek 
  • Een aardappelmesje 
  • Een schort 
  • Bewaardoosjes voor de restjes 

€ 300

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 120
  • Opleidingsbenodigdheden: € 180 (Inclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)

Aantal lestijden: 80 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting?

Inschrijven

Opgelet!

Deze opleiding richten we momenteel niet in. Gebruik onze handige zoekfunctie om een vergelijkbare cursus te vinden.

Vind je een bepaalde cursus niet? Contacteer ons