Voeding

Puur koken

Officiële benaming: Kok - Bistrogerechten met groenten en kruiden ODB-Y00622-012

Heb je een passie voor gastronomie? Hou je van de tuin en oogst je graag je eigen, pure ingrediënten? In deze opleiding gaan we samen op ontdekking in de moes– en kruidentuin. We bekijken, voelen en proeven de natuur.

Je vertrekt van een eerlijk product, liefst zelfgekweekt en geoogst. Je leert minder gekende vissen uit onze Noordzee in gerechten verwerken. Ook runderen die gekweekt worden bij de lokale boer staan op het menu. Kortom, ‘pure’ ingrediënten staan centraal. Alles op het ritme van de natuur. 

Met deze oogsten:

  • gaan we azijn bereiden, oliën aromatiseren;
  • kruiden, groenten en fruit drogen en hiermee onze eigen kruidenkist vullen;
  • kerriepoeders of ras el hanout mengsels samenstellen;
  • een eigen aperitief en limonade met kruiden en bloemen bereiden;
  • roken we zelf onze vis;
  • pekelen we groentjes, bereiden onze eigen pickles;
  • maken we gebruik van brandnetels, paardenbloemen, slangenradijzen, duizendblad, look zonder look, brave hendrik, hertshoornbree, tomaatjes uit de verwarmde serre …;
  • maken we zelf verschillende confituren;
  • maken we zelf kaas … 

Van september tot november ga je in de moestuin aan de slag om azijnen, oliën, confituren, kruidenmengsels … te bereiden. Er staat elke les minstens een gerechtje op het menu. Van december tot februari verwerk je de producten in pure gerechten. Bij de start van de lente tot eind mei ga je oogsten en deze oogst in je gerechten verwerken. 

Gastronomisch voorproefje:

  • wortelsushi met makreel, basilicum, mango, hennep en zilverzuring
  • wortelbouillon, erwtspruiten, Sint-Jacobsvruchten en kokos
  • ayran (yoghurt gerijpt met komkommer) met sardientjes en heksendragon
  • zelfgerookte zalm met gepekelde bietjes, slangenradijs en duizendblad
  • soepje van brandnetel; balletjes van wijting en gebakken hondshaai met look zonder look
  • West-Vlaams rood met zeevenkel, brave hendrik en hertshoornbree, rijke oogst van tomaatjes en homemade Pickles

Je hebt de opleiding Hulpkok succesvol afgewerkt.

€ 500

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 120
  • Opleidingsbenodigdheden: € 380 (Inclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)

Aantal lestijden: 80 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting?

Inschrijven

Opgelet!

Deze opleiding richten we momenteel niet in. Gebruik onze handige zoekfunctie om een vergelijkbare cursus te vinden.

Vind je een bepaalde cursus niet? Contacteer ons