Heb je een passie voor gastronomie? Hou je van de tuin en oogst je graag je eigen, pure ingrediënten? In deze opleiding gaan we samen op ontdekking in de moes– en kruidentuin. We bekijken, voelen en proeven de natuur.
Je vertrekt van een eerlijk product, liefst zelfgekweekt en geoogst. Je leert minder gekende vissen uit onze Noordzee in gerechten verwerken. Ook runderen die gekweekt worden bij de lokale boer staan op het menu. Kortom, ‘pure’ ingrediënten staan centraal. Alles op het ritme van de natuur.
Met deze oogsten:
Van september tot november ga je in de moestuin aan de slag om azijnen, oliën, confituren, kruidenmengsels … te bereiden. Er staat elke les minstens een gerechtje op het menu. Van december tot februari verwerk je de producten in pure gerechten. Bij de start van de lente tot eind mei ga je oogsten en deze oogst in je gerechten verwerken.
Gastronomisch voorproefje:
Je hebt de opleiding Hulpkok succesvol afgewerkt.
De prijs is samengesteld uit:
Aantal lestijden: 80 (inclusief evaluatie en deliberatie)
Lees de richtlijnen voor de aankoop van materialen en kledij binnen onze horecaopleidingen.
Deze opleiding richten we momenteel niet in. Gebruik onze handige zoekfunctie om een vergelijkbare cursus te vinden.
Vind je een bepaalde cursus niet? Contacteer ons.