Voeding

Initiatie ontvangst en bediening

Officiële benaming: Kok - Initiatie ontvangst en bediening van gasten ODB-Y00622-009

Verwen je graag familie en vrienden en wil je een stijlvolle touch geven aan de bediening? Dan is deze cursus op jouw lijf geschreven! 

Je leert gasten in stijl ontvangen, hen trakteren op een lekker aperitief, gevolgd door een verrukkelijk gerecht zoals geflambeerde biefstuk of sabayon. Je besteedt daarbij de nodige aandacht aan het feestelijk opdekken van de tafel, etiquette, het schenken van wijn en digestief. Je verzorgt alles tot in de puntjes, van het aannemen van de jas tot het zelfgemaakte toetje. 
Mis deze kans niet om indruk te maken op je gasten! 

  • schenken van alcoholhoudende en alcoholvrije dranken
  • schenken van wijn aan tafel
  • shaken van cocktails
  • bereiden en schenken van warme dranken
  • kennismaken met diverse soorten bier, vermout, likeur, bitter, eau de vie …
  • voorbereiden, dekken en versieren van de tafel
  • serveermethoden
  • koude en warme aperitiefhapjes
  • versnijden van vlees, gevogelte en wild
  • versnijden van kreeft en gerookte vis
  • fileren van tong
  • versnijden van fruit
  • kaas- of zeevruchtenschotel samenstellen
  • themabuffet opstellen

Je hebt de opleiding keukenmedewerker succesvol afgewerkt.

€ 500

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 120
  • Opleidingsbenodigdheden: € 380 (Inclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)

Aantal lestijden: 80 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting?

Inschrijven

Opgelet!

Deze opleiding richten we momenteel niet in. Gebruik onze handige zoekfunctie om een vergelijkbare cursus te vinden.

Vind je een bepaalde cursus niet? Contacteer ons