Voeding

Vlees- en nagerechten A

Officiële benaming: Kok - Bistrogerechten met vlees en gevogelte ODB-Y00622-006 Kok - Bistronagerechten ODB-Y00622-008

Ontdek de smaakexplosies van elk seizoen in deze cursus waarin we een diversiteit aan vlees- en gevogeltesoorten aanbieden. Van jonge duif en patrijs tot Mechelse koekoek, lamsvlees, rundvlees en kalfsvlees. We behandelen niet alleen de verschillende delen van deze vlees- en gevogeltesoorten, maar ook het versnijden en bereiden ervan.

Een onvergetelijk hoofdgerecht gaat hand in hand met een verrukkelijk nagerecht. Daarom leer je ook klassieke desserts bereiden, zoals dame blanche, vanillebavarois en rode fruitmousse. Ontwikkel je culinaire vaardigheden en word een expert in het creëren van smaakvolle gerechten voor elk seizoen.

  • portioneren, marineren en panklaar maken van vlees en gevogelte
  • braden en grillen van vlees en gevogelte
  • begeleidende sausen: bruine sausen, roomsausen …
  • soepen op basis van vlees en gevogelte, consommé
  • diverse groentegarnituren
  • soezen met banketbakkersroom, vanillesaus …
  • mousses, bavarois
  • roomijs en sorbet
  • coulis van vruchten, decoratief met fruit

Gastronomisch voorproefje

  • Taartje van Gandaham, appel en bloedworst met balsamicosiroop
  • Speenvarken met mergpompoen en zachte currysaus
  • Chocoladeschuim met vanillesaus en sinaasappel

Je hebt de opleiding keukenmedewerker succesvol afgewerkt.

€ 920

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 240
  • Opleidingsbenodigdheden: € 680 (Inclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)

Aantal lestijden: 160 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting?

Inschrijven

Opgelet!

Deze opleiding richten we momenteel niet in. Gebruik onze handige zoekfunctie om een vergelijkbare cursus te vinden.

Vind je een bepaalde cursus niet? Contacteer ons