Voeding

Keukenmedewerker - semester 1 B

Officiële benaming: Kok - Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten ODB-Y00622-003 Kok - Eenvoudige visgerechten ODB-Y00622-013

Wil je als hulpkok of kok aan de slag? Of hou je simpelweg van koken? In onze opleiding keukenmedewerker leer je alle belangrijke vaardigheden: van ingrediënten voorbereiden tot het bereiden van smaakvolle gerechten. Zet je passie voor smaak en creativiteit om in vakmanschap.

Theorie

In de theorielessen verwerf je inzicht in:

  • Basisbereidingen
  • Technieken
  • Voedselveiligheid
  • Keukenterminologie

Praktijk

In de praktijklessen staan technieken, versnijdingen en bereidingen centraal. 
Je bereidt heerlijke gerechten die je nadien met je medecursisten aan tafel kan proeven.  
Volgende technieken komen aan bod:

  • Bereiden van fonds
  • Bereiden van soepen
  • Bereiden van sauzen
  • Uitvoeren van versnijdingen en aanleren van basistechnieken
  • Aanleren en uitvoeren van verschillenden bereidingstechnieken
  • Fileren van vis
  • Versnijden van vlees
  • Gaartechnieken toepassen van vlees, vis, gevogelte, groenten
  • Dresseren van gerechten 

€ 295

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 120
  • Opleidingsbenodigdheden: € 175 (Inclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)

Aantal lestijden: 80 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting?

Inschrijven

Opgelet!

Deze opleiding richten we momenteel niet in. Gebruik onze handige zoekfunctie om een vergelijkbare cursus te vinden.

Vind je een bepaalde cursus niet? Contacteer ons