Voeding

VIVES - koken

Officiële benaming: Kok - Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten ODB-Y00622-003 Kok - Eenvoudige nagerechten ODB-Y00622-011 Kok - Initiatie ontvangst en bediening van gasten ODB-Y00658-006

Leer de gastronomische wereld van dichtbij ervaren zodat je deze kennis later kan toepassen in je beroepsleen. Terwijl je aan de hogeschool managementvaardigheden leert, bieden wij je praktische ervaring in zowel de keuken als de restaurantpraktijk. 

Deze praktijkgerichte cursus helpt je ongetwijfeld verder om de essentiële vaardigheden van een toekomstige hotelmanager te beheersen. 

In de keuken leer je verschillende basistechnieken:

  • Versnijden van groenten, vlees en gevogelte.
  • Fileren van vis
  • Bereiden van basissen zoals visfumet, bruine fonds, soepen en sauzen.
  • Bereiden van klassieke vlees- en visbereidingen.
  • Bereiden van verschillende nagerechten.

In het restaurant leer je verschillende basistechnieken:

  • Het correct dekken van een tafel.
  • Het serveren van gerechten en dranken.
  • Verschillende zaalbereidingen en versnijdingen.
  • Ontvangen en bedienen van gasten.

Je bent student aan Hogeschool Vives.

€ 530

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 180
  • Opleidingsbenodigdheden: € 350 (Inclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)

Aantal lestijden: 120 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting?

Inschrijven

Opgelet!

Deze opleiding richten we momenteel niet in. Gebruik onze handige zoekfunctie om een vergelijkbare cursus te vinden.

Vind je een bepaalde cursus niet? Contacteer ons