Tweedekans Onderwijs

Kok in 2 jaar i.s.m. Spermalie Brugge

ODB-registratienummer: ODB-Y00379-001

Wil je gasten ontvangen en gastronomisch verwennen? Wil je van je passie je beroep maken? Dan ben je aan het juiste adres! Met deze praktijkgerichte opleiding keuken ben je na 2 jaar klaar om de sprong naar de horeca te wagen.

In deze boeiende en veelzijdige opleiding volgen we de laatste trends op de voet. We zetten jouw horecapassie om in uitmuntend vakmanschap. 

Heb je interesse in deze opleiding?

Voor deze opleiding kan je niet online inschrijven. Inschrijven is enkel mogelijk na een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek krijg je praktische en inhoudelijke info over de opleiding. 

  • Je hebt voldaan aan het leerplichtonderwijs. Dat betekent 18 jaar zijn of 18 jaar worden in de loop van het kalenderjaar.
  • Bij de start van de opleiding verwachten we geen voorkennis. Je belangrijkste drijfveren zijn motivatie en inzet.

Eerste jaar

In de lessen keukenpraktijk komt de basis van de gastronomie uitgebreid aan bod. Zo leer je alle klassieke keukenbereidingen. 
Je leert:

  • vis fileren
  • vlees versnijden
  • vlees portioneren
  • groenten versnijden
  • groenten bereiden

In het eerste cursusjaar werk je 8 modules af. 
Gasten ontvangen in ons schoolrestaurant vormt een belangrijk onderdeel van de opleiding. 

Tweede jaar

In het tweede cursusjaar ligt de nadruk op hedendaagse gastronomie. Je werkt met verschillende groenten, kruiden en streekproducten en leert moderne technieken. 

Ondersteunende vakken 

Tot slot, in de modules keukenbeheer en keukenorganisatie verwerf je noodzakelijke achtergrondinformatie die je moet kennen als je in de horeca aan de slag wilt. Onderwerpen zoals veiligheid en hygiëne (HACCP), voorraadbeheer, wetgeving eigen aan het beroep, controle op voeding en dranken, kostprijsberekening en prijszetting komen aan bod. 

  • De opleiding duurt twee schooljaren, start in september en loopt tot eind juni.
  • Je bent 3 lesmomenten per week aanwezig op de campus. 

We spreiden de betaling over verschillende betalingsmomenten. 

Download de brochure voor meer informatie. 

Cursisten die slagen behalen het certificaat van Kok

Heb je interesse in deze opleiding? Contacteer Geoffrey De Budt voor meer info: geoffrey.debudt@miras.be

cvo MIRAS - campus Spermalie – Snaggaardstraat 13 – 8000 Brugge - tel. 050 89 55 40

Inschrijven

Opgelet!

Deze opleiding richten we momenteel niet in. Gebruik onze handige zoekfunctie om een vergelijkbare cursus te vinden.

Vind je een bepaalde cursus niet? Contacteer ons