Voeding

Kok in 1 jaar i.s.m. Spermalie Brugge

ODB-registratienummers: ODB-Y00622-013, ODB-Y00622-001, ODB-Y00622-011, ODB-Y00622-006, ODB-Y00622-004, ODB-Y00622-012, ODB-Y00622-008, ODB-Y00622-009, ODB-Y00622-007, ODB-Y00622-005, ODB-Y00622-002 en ODB-Y00622-003 ...

Gasten ontvangen en gastronomisch verwennen. Elke dag opnieuw. Van je passie je beroep maken. Is dat jouw droom? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Na deze eenjarige praktijkgerichte opleiding keuken ben je klaar om de sprong naar de horeca te wagen. 

In deze boeiende en veelzijdige opleiding komen de laatste trends aan bod. We zetten jouw passie om in uitmunted vakmanschap. 

Heb je interesse in deze opleiding?

Voor deze opleiding kan je niet online inschrijven. Inschrijven is enkel mogelijk na een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek krijg je praktische en inhoudelijke info over de opleiding. 

  • Je hebt voldaan aan het leerplichtonderwijs. Dat betekent 18 jaar zijn of 18 jaar worden in de loop van het kalenderjaar.
  • Bij de start van de opleiding verwachten we geen voorkennis. Je belangrijkste drijfveren zijn motivatie en inzet.

In de lessenreeks keukenpraktijk leer je eerst de essentiële basis: vis, vlees en groenten vakkundig bereiden en dresseren. Na deze lessenreeks behaal je het certificaat Keukenmedewerker

Dan start je met de modules hulpkok. Je ontdekt geavanceerde technieken voor het bereiden van vis, vlees, gevogelte en wild. Ook groenten, kruiden en klassieke bereidingen passeren de revue. 

In het laatste luik kok til je klassieke gerechten naar het niveau van hedendaagse topgastronomie. Dit luik organiseren we deels in ons centrum en deels op de werkvloer van een uitstekende horecazaak. 

Tot slot, in de modules keukenbeheer en keukenorganisatie verwerf je noodzakelijke achtergrondinformatie die je moet kennen als je in de horeca aan de slag wilt. Onderwerpen zoals veiligheid en hygiëne (HACCP), voorraadbeheer, wetgeving eigen aan het beroep, controle op voeding en dranken, kostprijsberekening en prijszetting komen aan bod. 

De opleiding duurt één schooljaar, van begin september tot eind juni. 

Je bent gemiddeld 6 à 7 lesmomenten per week aanwezig op de campus. 

We spreiden de betaling over verschillende betalingsmomenten. 

Download de brochure voor meer informatie. 

Je behaalt het certificaat Kok.

Heb je interesse in deze opleiding? Contacteer Geoffrey De Budt voor meer info: geoffrey.debudt@miras.be

cvo MIRAS - campus Spermalie I Snaggaardstraat 13 – 8000 Brugge – tel. 050 89 55 40

Inschrijven

Opgelet!

Deze opleiding richten we momenteel niet in. Gebruik onze handige zoekfunctie om een vergelijkbare cursus te vinden.

Vind je een bepaalde cursus niet? Contacteer ons