In deze opleiding leer je je gasten culinair verwennen door middel van nieuwe technieken, ongekende producten en speciale bereidingen. Je bouwt verder op de basis keuken en je leert je gerechten fijner presenteren. Nieuwe smaken en nieuwe technieken komen aan bod in deze gastronomische opleiding. De gerechten die je zal klaarmaken, kan je zeker klasseren onder ‘koken met een sterretje’. We raden je aan om eerst de opleiding ‘Koken voor iedere dag' te volgen.
In deze opleiding staan gastronomische menu's centraal. Iedere les wordt feestelijk ingevuld door een waaier aan hapjes, voorgerechten, soepjes, hoofdgerechten en desserts. Je gaat zelf aan de slag om één of meerdere gerechten van het menu te bereiden.
Je leert nieuwe technieken en presentatiemanieren. De leerkracht zorgt voor de nodige begeleiding en nuttige tips. Op het einde van de les ga je samen met je medecursisten aan tafel om te proeven van al het lekkers.
Een voorsmaakje – editie najaar (cursus vanaf september)
Een voorsmaakje – editie voorjaar (cursus vanaf januari)
Je bent geslaagd voor de opleiding Koken voor beginners of je legt een online instapproef af (meer info na inschrijving).
De eerste les breng je volgende materialen mee:
De prijs is samengesteld uit:
Aantal lestijden: 80 (inclusief evaluatie en deliberatie)
16 september 2025 - 16 juni 2026