Voeding

Keukenmedewerker - semester 1B

Officiële benaming: Kok - Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten ODB-Y00622-003 Kok - Eenvoudige visgerechten ODB-Y00622-013

Wil je als hulpkok of kok aan de slag? Of hou je simpelweg van koken? In onze opleiding keukenmedewerker leer je alle belangrijke vaardigheden: van ingrediënten voorbereiden tot het bereiden van smaakvolle gerechten. Zet je passie voor smaak en creativiteit om in vakmanschap.

Heb je interesse in deze opleiding?

Je kan online inschrijven. Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Maak gerust een afspraak.

Theorie

In de theorielessen verwerf je inzicht in:

  • Basisbereidingen
  • Technieken
  • Voedselveiligheid
  • Keukenterminologie

Praktijk

In de praktijklessen staan technieken, versnijdingen en bereidingen centraal. 
Je bereidt heerlijke gerechten die je nadien met je medecursisten aan tafel kan proeven.  
Volgende technieken komen aan bod:

  • Bereiden van fonds
  • Bereiden van soepen
  • Bereiden van sauzen
  • Uitvoeren van versnijdingen en aanleren van basistechnieken
  • Aanleren en uitvoeren van verschillenden bereidingstechnieken
  • Fileren van vis
  • Versnijden van vlees
  • Gaartechnieken toepassen van vlees, vis, gevogelte, groenten
  • Dresseren van gerechten 

€ 355

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 180
    (Onder voorbehoud van een decretale wijziging. Decretale wijzigingen primeren op het centrumreglement.)
  • Opleidingsbenodigdheden: € 175 (Inclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)

Aantal lestijden: 80 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting?

Alle lessen zijn in het Nederlands. Het is belangrijk dat je genoeg Nederlands kent, voor jouw veiligheid en die van anderen. Zo heb je ook meer kans om te slagen.

Twijfelen we of je niveau Nederlands goed genoeg is? Dan doe je eerst een test. Zo weten we of je met de opleiding kan beginnen. Je trajectbegeleider helpt jou verder tijdens het infogesprek. 


In cvo MIRAS helpen we jou graag tijdens je traject. We versterken jou met competenties die je nodig hebt voor je verdere opleiding, werk en leven. Dat doen we via: 

  • Geletterdheid: taal, leren leren, ICT, kritisch denken … 
  • Leer-, traject- en zorgbegeleiding: trajectbegeleider, OLBC (Open Leer- en BegeleidingsCentrum) … 

Meer info vind je op onze cursistenwebsite.  

Inschrijven

Prijzen zijn onder voorbehoud van een decretale wijziging. Decretale wijzigingen primeren op het centrumreglement.
Keukenmedewerker - semester 1B

8 september 2025 - 26 januari 2026

  • Maandagavond
€ 355
incl. kosten